Het complex van Smurfit Kappa Parenco bij Renkum.
Volledig scherm
PREMIUM
Het complex van Smurfit Kappa Parenco bij Renkum. © Paul Rapp

Papierfabriek Parenco verder in het nauw door strengere stikstofregels: ‘Provincie gaat niet ver genoeg’

RENKUM - Papierfabriek Smurfit Kappa Parenco mag vanaf eind 2023 minder stikstofoxiden en ammoniak uitstoten. Een verzoek van de Renkumse papierfabriek om de strengere milieumaatregelen uit te stellen, wees de voorzieningenrechter af.

17 reacties

 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Ceciel Buijser, we kunnen twee dingen doen. Mensen die nu niet willen werken dwingen aan het werk te gaan en de economie laten afkoelen door een aantal activiteiten te stoppen. De vleesverwerkende industrie kan ook in Polen plaats vinden.
 • wilma beek

  1 maand geleden
  Beter hun aan pakken dan de boeren.
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  @Andre, in dat geval doet zich een heel interessante paradox voor. De meeste arbeidsmigranten - het grootste deel van deze instroom - is werkzaam in landbouw of in de vleesverwerkende industrie, rechtstreeks gelieerd aan de agrarische sector, kortom. Dus de boer haalt deze arbeidsmigranten zelf in huis maar dat zorgt er tevens voor dat de woonvoorzieningen onder druk staan. Helaas hebben we deze migratie hard nodig om de vergrijzing en het alomtegenwoordige personeelstekort op te vangen.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Ceciel Buijser, als ik het over 100.000 bevolkings groei heb,heb ik het niet alleen over asielzoekers maar ook over geboorteoverschot,buitenlandse studenten en expats. En dan vergeten we de illegalen nog maar. Die tellen we niet mee.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @Ceciel Buijser, als ik het heb over een bevolkingstoename van 100.000 per jaar zeg ik toch niet dat dat allemaal asielzoekers zijn. Een deel is geboorteoverschot. Maar het zijn ook enorme aantallen buitenlandse studenten en expats. Gastarbeiders uit EU landen die niet meer terug gaan. Ik ken een aantal Polen die hier een huis hebben gekocht en nooit meer terug zullen gaan.

Arnhem e.o.