Volledig scherm
Een bezoekster van Park Lingezegen met haar hond. © Erik van 't Hullenaar

Park Lingezegen steeds meer in trek

ARNHEM - Echte harde cijfers ontbreken, maar toch heeft Joop Eilander, de projectmanager van Park Lingezegen, het idee dat het aantal gebruikers van het park stijgt. Ook komen ze van steeds verder weg.

Die laatste vaststelling doet Eilander op basis van zoekvragen op het internet naar Park Lingezegen. Die worden gedaan door mensen uit een steeds groter wordende kring rondom het Landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen.

Parklopen

Eilander noemt vooral de maandelijkse Parklopen in Lingezegen een groot succes. ,,Je ziet hier door de week al veel hardlopers en in de weekenden nog meer. Maar op die parkloopdagen is het echt volle bak, daar komen ook mensen op af die relatief ver weg wonen’’, stelt Eilander.

Ruiterpaden

Park Lingezegen is vooral in trek bij inwoners van Overbetuwe en Lingewaard, de gemeenten waar het park in ligt. Maar ook inwoners van Arnhem-Zuid maken veel gebruik van het park. Naast de fiets- en wandelpaden blijken ook de eerder dit jaar geopende ruiterpaden echt in een behoefte te voorzien.

Presentatie

Verbetering is nog wel nodig in de presentatie van Park Lingezegen als één geheel, merkt ook Eilander. ,,Veel mensen denken dat Landerij De Park en de naaste omgeving Park Lingezegen is. Dat het park uit meerdere delen bestaat en eigenlijk het hele gebied tussen Arnhem en Nijmegen omvat, is niet bij iedereen bekend.’’

In het noordelijke deel van het park wordt momenteel een waterrecreatiegebied ingericht. Dat moet eind 2018 worden opgeleverd.  

Volledig scherm
Ruiterroutes. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
Landschapskunst in het Waterrijk Oost. © Erik van 't Hullenaar

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.