Het parkeerterrein aan de Olympus in Arnhem-Zuid dat door de gemeente Arnhem te koop wordt aangeboden. Op de achtergrond de voormalige Rijnhal.
Volledig scherm
Het parkeerterrein aan de Olympus in Arnhem-Zuid dat door de gemeente Arnhem te koop wordt aangeboden. Op de achtergrond de voormalige Rijnhal. © Google Street View

Parkeerterrein Olympus in Arnhem moet minimaal 2 miljoen euro opbrengen

ARNHEM - Een dikke 2 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de gemeente Arnhem zou willen incasseren voor het perceel op de Olympus in Arnhem-Zuid waar de Belgische bioscoopketen Euroscoop graag een nieuw filmtheater had gebouwd.

Het terrein tussen de Rijnhal en de Koppelstraat staat nu in de openbare verkoop. De gemeenteraad keurde de plannen van Euroscoop in november 2017 af. Het Belgische bedrijf was al sinds maart 2016 in beeld als potentiële koper van het stuk grond.

Voortvarend

Arnhem wil de ontwikkeling van het Olympusgebied (waar al De Grote Koppel, het Olympuscollege, Decathlon en twee klimhallen zijn gevestigd) ‘voortvarend ter hand nemen’. Concrete interesse is er echter niet. Daarom is het perceel op Vastgoedplein.nl aangeboden.

De 11.518 vierkante meter, nu voornamelijk in gebruik als parkeerplaats, moet minimaal 180 euro per vierkante meter opleveren. Een nieuwe bestemming moet in de sector ‘vrije tijd’ (leisure) passen. Arnhem-Zuid moet er van opknappen, maar concurrentie voor het stadshart is uit den boze.

Groen

Mede vanwege de vrees dat een theater van Euroscoop in Zuid ten koste zou gaan van de bioscopen in het stadscentrum (Pathé, VUE, Focus) besloot een ruime meerderheid van de Arnhemse gemeenteraad het bouwplan niet toe te staan. Euroscoop wilde zo’n 20 miljoen euro investeren.

In de Arnhemse politiek leeft ook de wens voor een deels groene invulling van het gebied. Rond het gebouw dat op het perceel kan worden gebouwd, wil de gemeente een ‘brede rand (nieuw aan te leggen) openbaar groen’.

Een schets van het filmtheater dat Euroscoop had willen bouwen in Arnhem-Zuid.
Volledig scherm
Een schets van het filmtheater dat Euroscoop had willen bouwen in Arnhem-Zuid. © Euroscoop
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.