De politie krijgt complimenten voor de herhaaldelijke controles (hier op archiefbeeld) op de Arnhemse Rijnkade. ,,De agenten zijn onverbiddelijk.”
Volledig scherm
PREMIUM
De politie krijgt complimenten voor de herhaaldelijke controles (hier op archiefbeeld) op de Arnhemse Rijnkade. ,,De agenten zijn onverbiddelijk.” © Gerard Burgers

Parkeerverbod in avonduren maakt einde aan overlast: ‘Rijnkade is een oase van rust’

ARNHEM - Het tijdelijke parkeerverbod op de lage Rijnkade in Arnhem lijkt zijn vruchten af te werpen. De gemeente Arnhem kondigde het verbod half juni af. Sindsdien is het opmerkelijk rustig op de kade, na een explosie van overlast in het voorjaar. Er zijn geen klachten meer en bewoners zijn lyrisch.

3 reacties

 • Peter Driessen

  1 jaar geleden
  Waar het nu op de Rijnkade rustig is onstaat er bijna dagelijks overlast van “jongeren” in park Sonsbeek, lachgasgebruik en andere drugs en drankoverlast zijn hier helaas schering en inslag. Toch is het een goede zaak dat de Rijnkade nu ‘s avonds autoluw is, het is nu inderdaad een heerlijke plek om een avondwandeling langs het water te maken!
 • Paul David

  1 jaar geleden
  Waar is dat crapule nu dan heen?
 • Eric Kooijman

  1 jaar geleden
  Vanaf deze kant een mooie impressie maar kijk je de andere kant op, wat zie je dan??
 1. Arnhem moet schipperen met een zomer vol overlast: ‘Dat mensen niet kunnen slapen, is onacceptabel’
  PREMIUM

  Arnhem moet schipperen met een zomer vol overlast: ‘Dat mensen niet kunnen slapen, is onaccepta­bel’

  Om te voorkomen dat Arnhem een zomer vol overlast te wachten staat, kondigt burgemeester Ahmed Marcouch maatregelen aan. Op diverse plekken in de stad was het in de afgelopen tijd al raak. Uitgelaten jongeren namen bezit van Sonsbeekpark, strandjes en kades rondom de Rijn, vaak tot diep in de nacht. ,,Dat mensen niet meer kunnen slapen rond Sonsbeek vind ik onacceptabel’ zegt Marcouch. Vier brandhaarden op een rij.

In samenwerking met indebuurt Arnhem