Volledig scherm
De Jansbeek in de Nieuwstraat, het laatste stukje beek voordat het water de Rijn in stroomt. © Rolf Hensel

Partij voor de Dieren wil Jansbeek zonder goudvissen

ARNHEM - De goudvissen die de afgelopen maanden zijn losgelaten in de Jansbeek in het hart van Arnhem moeten worden gevangen. Dat vindt de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad. 

Fractieleider Leo de Groot wil ook dat de gemeente probeert te voorkomen dat goudvissen in de beek worden uitgezet. De exotische dieren zouden een gevaar vormen voor inheemse soorten als de kroeskarper en ander leven in de Jansbeek onmogelijk maken.

Wethouder Ine van Burgsteden stelde maandagavond voorafgaand aan de laatste gemeenteraadsvergadering voor de verkiezingen dat in de beek geen goudvissen zijn aangetroffen. ,,Maar wij zijn als college van B en W meer dan verontwaardigd over het uitzetten van exoten. Dat hoort niet, ik vind het bizar.” 

De wethouder vermoedt dat de goudvissen als gevolg van de stroming in de Jansbeek mogelijk in de Rijn zijn terechtgekomen.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.