Volledig scherm
Theeplant. © shutterstock

Peeze steunt bouw dorpshuis op theeplantage Sri Lanka

ARNHEM - De Arnhemse koffiebranderij Peeze steunt de bouw van een gemeenschapshuis op de theeplantage Abbotsleigh in Sri Lanka. Het is bedoeld voor de 603 gezinnen die op de plantage wonen. Halverwege dit jaar moet het klaar zijn.

De koffiebranderij steekt 9.000 euro in het project via de eigen Peeze Foundation. De totale kosten bedragen ruim 35.000 euro. Het huis wordt gebouwd in samenwerking met de Fair Grounds Foundation, een organisatie zonder winstoogmerk die op theeplantages in Sri Lanka en India investeert in onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg.

De Peeze Foundation is in 2010 opgericht met het doel welvaart en kennis te delen met kansarme mensen die het goed kunnen gebruiken. Dat gebeurt in gebieden waar het Arnhemse bedrijf zijn koffie en thee vandaan haalt. 

Sri Lanka is de bakermat van Communitea, het theemerk waarmee Peeze op de markt opereert. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.