Volledig scherm
Petra Huibers uit Renkum zet zelf maar een speeltoestel neer op het binnenterrein. © Gert Budding

Petra bouwt zelf een speeltuin in Renkum (maar dat mag niet)

RENKUM - Wat is er mooier dan een binnenterrein met speeltoestellen? Geen kind hoeft de weg over en er is hartstikke veel sociaal toezicht. Bewoners van de Hogenkampseweg, Van Damweg, Reijmerweg en Sint Josephweg in Renkum hadden een perfecte speeloase, totdat woningcorporatie Vivare besloot om tijdens werkzaamheden de toestellen weg te halen.

Bewoonster Petra Huibers weet niet beter of er is een belofte gedaan dat na de oplevering van de nieuwe woningen, eind vorig jaar, alles teruggeplaatst zou worden. Tot haar ontsteltenis gebeurde dat niet, ontwikkelde het binnenterrein zich tot een oerwoud en wijzen Vivare en de gemeente Renkum naar elkaar voor de toestellen. 

Dan zet ik er zelf wel iets neer, dacht Huibers. Daar schijn je echter een boete voor te kunnen krijgen. ,,Dat terrein is van ons’’, licht een woordvoerster van Vivare toe. ,,De toestellen zijn weggehaald door de gemeente en die wil daar geen speeltuin omdat elders al voldoende speelruimte is. Vivare neemt zelf nooit de verantwoordelijkheid voor speeltoestellen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.