Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Foto René Schotanus/Pix4Profs

Peuters en kleuters krijgen extra taalles op nieuwe zomerschool in Arnhem

ARNHEM - Peuters en de allerjongste kleuters in Arnhem kunnen vanaf volgende week voor het eerst naar de zomerschool. Jonge kinderen met een indicatie voor voor- en vroegschoolse educatie (VVE) krijgen daar op speelse wijze taalles. 

De kinderen die voor de VVE Zomerschool in aanmerking komen, hebben een (risico op) taal- en ontwikkelingsachterstand of komen uit een gezin waar geen Nederlands wordt gesproken. Juist in de lange zomervakantie lopen deze kinderen het risico dat hun ontwikkeling stagneert. 

De VVE Zomerschool wordt gehouden tijdens de eerste twee en de laatste twee weken van de zomervakantie, in totaal twaalf uur per week. De school begint volgende week. Dat gebeurt op vier locaties, een in Arnhem-Noord en drie in Zuid: kinderdagverblijf de Werf aan de Laan van Presikhaaf in Presikhaaf, kinderopvang Merlijn  in wijkcentrum de Malburcht aan de Graslaan, peuterspeelzaal het Speelrijk in het Prismagebouw aan de Eimerssingel-Oost en peutercentrum de Kleine Boemerang in wijkcentrum de Hobbit aan de Zwanebloemlaan. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.