Marco Willemsen met zijn honden, de ochtend nadat er ’s nachts brand uitgebroken is in zijn woning aan de Rozemarijnstraat. Rechts op de foto Lizzy, de zes maanden oude Amerikaanse stafford.
Volledig scherm
PREMIUM
Marco Willemsen met zijn honden, de ochtend nadat er ’s nachts brand uitgebroken is in zijn woning aan de Rozemarijnstraat. Rechts op de foto Lizzy, de zes maanden oude Amerikaanse stafford. © Gerard Burgers

Piepjonge Lizzy ontpopt zich tot ware heldin en redt Arnhems gezin bij woningbrand: ‘Ze bleef maar blaffen’

ARNHEM - Zes maanden oud is ze pas. Toch ontpopte Lizzy zich in de nacht van zondag op maandag tot een ware heldin. De piepjonge Amerikaanse stafford wekte met aanhoudend geblaf haar baasje, nadat in huis brand uitbrak

7 reacties

 • jan willems

  1 maand geleden
  Het is het instinct van een hond om te blaffen bij onraad mij hond bleef blaffen bij het raam in het midden van de nacht ik dacht aan een kat maar de flat aan de overkant stond in brand en niemand die het wist mijn moeder belde de brandweer en ik rende zonder schoenen over de straat over om de mensen wakker te bellen. Gelukkig was de brand niet zo erg en de brandweer had het vlug geblust mijn hond is door de bewoners flink beloond met biefstuk. Dus deze hond mag ook wel een flinke biefstuk.
 • Frans van Raaij

  1 maand geleden
  Marie-Louise Walter rookmelders zijn vanaf 1 juli '22 verplicht in elk huis! Verderop in deze krant toevallig 'n artikel.
 • Frans van Raaij

  1 maand geleden
  Hé k Gelder, je volgorde klopt niet! Op de eerste plaats komt je eigen veiligheid. Dit leer je als eerste op een cursus EHBO of BHV.
 • Frans van Raaij

  1 maand geleden
  Word/is al een topper.
 • F.H Wouters

  1 maand geleden
  Over rookalarm... Die hebben ze toch. Een hond ruikt zeker 10 keer beter dan een mens en mogelijk sneller dan een rookmelder. Die honden verdienen de rest van het jaar DIERENDAG!!
 1. Hiv-verpleegkundige Nienke zwaait af: ‘Rijnstate heeft nog 850 patiënten. Hiv is geen kattenpis, de pillen geen smarties’
  PREMIUM

  Hiv-verpleeg­kun­di­ge Nienke zwaait af: ‘Rijnstate heeft nog 850 patiënten. Hiv is geen kattenpis, de pillen geen smarties’

  LOENEN - Hiv? Dat is toch geen probleem meer? Onzin, weet Rijnstate-verpleegkundige Nienke Langebeek (64), die na veertig jaar hiv-zorg met pensioen gaat. De mensonterende sterfbedden - ‘met tot wel vijftien liter diarree per dag’ - zijn verleden tijd, maar vergis je niet, aldus Langebeek, ,,Hiv is geen kattenpis en die pillen zijn geen smarties.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.