Impressie gemaakt door Buro Harro, met daarop te zien: een brug over de Lauwersgracht en een volledig groen Velperplein. Het parkeerterrein bij het Stadstheater is weg en er staan struiken rond de fonteinen van het stadhuis. De impressie is gemaakt in opdracht van Platform Binnenstad Arnhem (PBA).
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie gemaakt door Buro Harro, met daarop te zien: een brug over de Lauwersgracht en een volledig groen Velperplein. Het parkeerterrein bij het Stadstheater is weg en er staan struiken rond de fonteinen van het stadhuis. De impressie is gemaakt in opdracht van Platform Binnenstad Arnhem (PBA). © Platform Binnenstad Arnhem

Plan voor compacter winkelgebied Arnhemse binnenstad: ‘Stevig ingrijpen nodig’

ARNHEM - Het winkelgebied in de Arnhemse binnenstad moet snel compacter worden om leegstand tegen te gaan. Dat stelt Platform Binnenstad Arnhem dat op steun kan rekenen van wethouder Jan van Dellen.

15 reacties

 • John Holtackers

  1 jaar geleden
  Lees het plan nu eens met een positieve instelling! Het PBA probeert juist de stad ook aantrekkelijker te maken voor de Arnhemmers zelf! Daarnaast ook het idee om het teveel aan winkels om te zetten in woning aanbod. De Arnhemmer moet natuurlijk ook van Zuid naar Noord kunnen rijden maar we hebben in Arnhem op de drukke invalswegen en Singels te maken met 90% doorgaand verkeer. Daar wordt geen Arnhemmer beter van! Laat ze maar over de snelweg en de verlengde A15 gaan rijden!!
 • Bertus Nibbeling

  1 jaar geleden
  Het pand, naast het huidige Cool Blue, waar Paradigit in 2015 haar deuren sloot, staat al 6 jaar leeg. Blijkbaar gunt de eigenaar daarvan geen enkele ondernemer een schappelijk huurprijsje, en dus moet hij wel schatrijk zijn. Óf het is een holding waar niemand zich verantwoordelijk voelt voor de financiën. Bij een eventueel faillissement van die holding wordt niemand persoonlijk financieel benadeeld, en dat is dus het probleem. Het is 'n ver van mijn bed show die langdurig verandering blokkeert.
 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  …of de grootste Primarkt of Action van de wereld daar ipv de Lauwersgracht ….de ziel is toch al uit de binnenstad met de toename van dit soort winkels
 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  Kunnen we niet beter daklozen barakken of een tentenkamp plaatsen bij de Lauwersgracht…..echt het is zoooo geen fijne plek, de verloedering slaat daar geweldig toe . Ik fiets liever om….
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Ja, @Albert, laten we heel die binnenstad plat gooien en in de plaats daarvan een zesbaansweg aanleggen. /s

In samenwerking met indebuurt Arnhem