Impressie van (een deel van) de Creatieve Corridor aan de Oude Kraan in Arnhem.
Volledig scherm
Impressie van (een deel van) de Creatieve Corridor aan de Oude Kraan in Arnhem. © Buro Poelmans Reesink landschapsarchitectuur

Plan voor Creatieve Corridor in plaats van 'Blauwe golven' blijft ongewijzigd

ARNHEM - Het omstreden plan voor een Creatieve Corridor op de plek van kunstwerk 'Blauwe golven' onder de Nelson Mandelabrug in Arnhem blijft ongewijzigd. 

21 reacties

 • Marieke

  5 jaar geleden
  De vraag is: wiens stem weegt het zwaarst? Die van de kunstenaar (die de huidige verkeerssituatie en milieuvervuiling niet kent)? De stem van de ondernemers (die in deze stad opvallend veel macht hebben)? Of toch de stem van de omwonenden? Zij ondervinden dagelijks dat de verkeersdrukte hand over hand toeneemt, ook 's nachts als het luidruchtige uitgaanspubliek gemakshalve de Blauwe Golven bezet. Arnhem is een ernstig (milieu)vervuilde stad. Het is tijd niet langer toe te staan dat het fijnstof-probleem zich onevenredig concentreert op en onder de Mandelabrug. Groen svp, eindelijk! 
 • Bertus

  5 jaar geleden
  als de blauwe golven nooit zijn onderhouden, dan wordt het met dat groen ook niks, platgetrapje struikjes, en heel veel zwerfvuil, met razende autos en uitlaatgassen, bah
 • RikC

  5 jaar geleden
  Naar wat ik voorbij heb zien komen wordt er in parkeerplaatsen voorzien. Let wel, ook bij de Blauwe Golven wordt nu maar een relatief klein stuk gebruikt voor parkeren het hele deel in het midden en aan de kant van de Weerdjesstraat is niet toegankelijk. Dat laatste kan veranderen als de overbodig geworden U-bocht uit de Singel verdwijnt wanneer die een afslag direct links af krijgt ter hoogte van de Weerdjesstraat.
 • Freek

  5 jaar geleden
  Helemaal mee eens, laat ze het maar eens schoonmaken!
 • Nexit

  5 jaar geleden
  Loesie er is iets mis met jouw ogen. Ze hadden die blauwe golven gewoon bij moeten houden. Ben benieuwd wat die nieuwe situatie gaat kosten. Alles wat die domme Elfrink wil kost de Arnhemmers altijd veel geld.

In samenwerking met indebuurt Arnhem