De cast van Paratrooper met achter in het midden achter (met zwarte pet) filmmaker Lance Nielsen.
Volledig scherm
PREMIUM
De cast van Paratrooper met achter in het midden achter (met zwarte pet) filmmaker Lance Nielsen. © Paratrooper

Plan voor tv-serie 'Paratrooper' met aflevering over Slag om Arnhem in lijn van 'Band of Brothers'

ARNHEM - De Britse onafhankelijk filmmaker Lance Nielsen broedt op een televisieserie over de Britse luchtlandingstroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de titel 'Paratrooper'.  Hij wil het geld bijeen brengen met een wereldwijde crowdfundingsactie.

11 reacties

 • Gilbert van den Bosch

  4 jaar geleden
  De oorlogsfilm " A bridge too far " is opgenomen in 1976 en kwam in de zomer van 1977 in de bioscoop voor het grote publiek. Een aantal jaren later werd de film voor de eerste keer op de Nederlandse tv vertoond. Dus de regisseur zal deze film heus wel een keer gezien hebben. Het is niet voor niks wereldwijd een klassieker onder de oorlogsfilms.
 • Wijsneus

  4 jaar geleden
  Deze Nielsen is geboren in 1974 en heeft in 1980 al naar A Bridge too Far gekeken? Lijkt me sterk,  dat zou in de bioscoop geweest moeten zijn (video was er nog niet) en de leeftijdgrens voor de film was tenminste 12 jaar. De Britten zijn juist heel sterk in het eren van hun nederlagen, van de Charge of the Light brigade tot Dunkirk en Arnhem.De huizen in Deventer bij de brug waren niet echt maar nagebouwde decors. Met moderne middelen kun je een brug in elke omgeving "plaatsen".  Kortom, ik krijg niet het gevoel dat hier een erg betrouwbare filmmaker aan het woord is.
 • Jan Brouwer

  4 jaar geleden
  Nielsen gelooft nog in de mythe slag om Arnhem; in gevechten op en rond de Rijnbrug; en in de strijd van de geallieerden voor de vrijheid van Europa. Luchtlandingstroepen konden geen slag leveren, bevonden zich in defensieve posities in gebouwen aan weerszijden van de noordelijke toegangsweg naar de brug en de geallieerden streden voor de overwinning op Nazi-Duitsland. Overigens is Holland niet hetzelfde als Nederland.
 • Rejoen

  4 jaar geleden
  Een aantal kozen ook de kanten van de Nazi's. Zo was er een hele divisie Moslims met eigen hoofddeksels enzovoort enzovoort.
 • Sverre Gaffelbaard

  4 jaar geleden
  "Joh Arnhemsmeisje" ga jij eerst jij je maar eens inlezen op zijn 'staat van dienst' van Lance Nielsen. Hij is dan geen filmmaker maar wel de beste om tv-series te maken. Juist daarom hoeft hij maar twee draaidagen te maken in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.