Een windturbine zonder Wieken
Volledig scherm
PREMIUM
Een windturbine zonder Wieken © Vortex

Plan voor ‘vibratorwindmolens’ zonder wieken stuit op flinke kritiek: ‘Voor een seksclub is het aardig’

Gelderland gaat kijken of het met windmolens zonder wieken de klimaatcrisis kan bestrijden. Windenergie-expert Gerard van Bussel ziet het echter niet zitten. ,,Wie wil een grote vibrator naast de deur? Voor een kunstmuseum of een seksclub is het aardig.”

17 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Mogen we ook weten wie hier weer flink aan gaan verdienen? tot ze weer ontdekken dat t toch niet zo'n top idee was?
 • dick Scheeringa

  2 jaar geleden
  Saillant detail over de hoogleraar: hij is volgens de website van TU Delft bestuurslid van de Nederlandse WindEnergie Associatie. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt?
 • dick Scheeringa

  2 jaar geleden
  Goed dat er aandacht is voor andere oplossingen. Tenslotte blinken de huidige klimaatoplossingen niet uit in creativiteit of respect voor de omgeving (mens en natuur). Met plaatsing van 230 m hoge windturbines worden grote delen van de landelijke en mooie Achterhoek feitelijk veranderd industriegebieden. Laten we eerst windmolens op zee plaatsen (of desnoods als goede voorbeeld in de achtertuin van de door ambitie verblinde bestuurders, mits omwonende burgers het daar mee eens zijn).
 • Charles Wit

  2 jaar geleden
  @Anneke Dijk Probleem is dat waterstof (H) een energiedrager is, geen energiebron. Verder kost het momenteel nog steeds meer om het te winnen dan dat het oplevert, hoewel er door Belgen een heel interessante POC is gemaakt waar de winning van H beter is geregeld en minder zou kosten qua energie dan dat het oplevert. Maar het zou hier in Nederland beter geregeld moeten worden, want dit is een betere energiedrager dan grote accu's.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Zo lang dit soort landschap ontsierende windmolens / palen nog steeds net zo veel geld aan onderhoud kosten , als ze op brengen , zie ik het nut van dit soort electriciteits opwekkers niet in , en zie ze het liefst helemaal verdwijnen , voor nu en in de toekomst is een of meerdere kern centrales gewoon bittere noodzaak....dus....zo snel mogelijk beginnen met de bouw van dat ding...! naast de oude kernenergie centrale in Dodewaard plaats genoeg..! wederom een prima locatie...!

In samenwerking met indebuurt Arnhem