De directie van Platowood in de houthal op de Kleefse Waard in Arnhem. Links René Homan, rechts Brent Boerkamp.
Volledig scherm
De directie van Platowood in de houthal op de Kleefse Waard in Arnhem. Links René Homan, rechts Brent Boerkamp. © Masha Bakker/Platowood

Platowood uit Arnhem komt met duurzaam kozijnhout na crowd funding

ARNHEM Houtveredelaar Platowood uit Arnhem start met de verkoop van  duurzaam Fraké Kozijnhout. Het bedrijf heeft deze nieuwe productielijn te danken aan meer dan 800 beleggers die vorig jaar binnen twee dagen 1,25 miljoen euro bijeen legden om in Platowood te investeren.

Kozijnhout van Platowood uit Arnhem
Volledig scherm
Kozijnhout van Platowood uit Arnhem © Platowood

Het bedrijf heeft op deze wijze kapitaal verzameld voor de bestelling van grote partijen snel groeiend loofhout uit bossen uit West-Afrika. Platowood hoopte zo slagvaardig in te kunnen spelen op de explosief gestegen vraag naar duurzame bouwmaterialen in binnen- en buitenland. 

Het Fraké hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en heeft dankzij het platoniseren – houtveredeling via hydro-thermische modificatie – de eigenschappen van hardhout. 'Waar kozijnhout door temperatuurschommelingen normaal gesproken eens per 5 of 6 jaar opnieuw moet worden geschuurd en geschilderd, volstaat bij Platowood Fraké Kozijnhout een onderhoudsinterval tot wel 15 jaar', stelt het bedrijf in een wervende verklaring. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.