Screenshot van het omstreden politiebericht op Facebook.
Volledig scherm
Screenshot van het omstreden politiebericht op Facebook. © dg

Politie Arnhem-Noord maakt excuses voor Pietenfoto

ARNHEM - De politie Arnhem-Noord heeft een zwartepietenfoto verwijderd die zij woensdag op Facebook plaatste. Daarop waren negen geschminkte zwarte pieten te zien die poseerden bij een politieauto. 

Dat leverde een stroom aan reacties op. Aanvankelijk negatieve reacties van mensen die vonden dat de politie neutraal behoort te zijn en zich niet in de zwartepietendiscussie moet begeven. Maar later ook veel reacties van mensen die de actie van de politie wel kunnen waarderen.

Vanmorgen is de foto verwijderd en biedt de politie de mensen die zich aan de publicatie gestoord hebben excuses aan. 

Statement

'We willen hier een duidelijk statement afgeven', aldus de politie Arnhem-Noord op de Facebookpagina. 'Iedereen moet op de politie kunnen rekenen: voorstanders én tegenstanders van zwarte piet en mensen die hier geen mening over hebben of willen hebben. Gisteren boden we de kinderen van onze collega's een leuke middag aan tijdens het jaarlijkse Sinterklaasfeest. We hadden ook twee blauwe pieten, maar die stonden niet op deze foto omdat ze op dat moment elders waren. Achteraf gezien is het niet handig geweest om als politie een foto te plaatsen waaruit je zou kunnen opmaken dat we partij zouden kiezen. Overigens werd naast de foto een rijmpje geplaatst die te ruig van toon was.'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.