Volledig scherm
© ANP

Politie krijgt huissleutel om drugsoverlast in Arnhemse woning te stoppen

ARNHEM - De politie in Arnhem-Noord kan sinds vandaag 24 uur per dag de woning van een man binnengaan die wordt lastig gevallen door druggebruikers en dealers. De agenten hebben met toestemming van de wonincorporatie de sleutel van de bewoner gekregen om de aanwezigen de toegang tot het huis te ontzeggen. 

,,Wie er een derde keer wordt aangetroffen, wordt aangehouden voor huisvredebreuk en kan in de cel belanden’’, zegt wijkagent Frank Daeseleer. Op zijn initiatief is het project Noorderslag  naar Arnhem gehaald. Hij heeft zich uitgebreid laten informeren door collega's uit het noorden van het land. 

Regie

,,We richten ons op kwetsbare mensen die niet in staat de regie in de eigen woning te voeren. Dat is een voorwaarde. Personen die zij niet binnen willen hebben, laten ze gewoon toe. Ze laten zich heel makkelijk ompraten en beïnvloeden. En voor je het weet hebben junkies en dealers de woning overgenomen. En dat zorgt voor veel overlast in de buurt’’, zegt Daeseleer. 

Afspraken

Samen met een bewoner van de Hertogstraat en diens begeleiders van de RIBW (instelling beschermd wonen) heeft hij duidelijke afspraken gemaakt. Ook heeft Daeseleer gisteren al zijn collega's van de basispolitiezorg in Arnhem-Noord ingelicht. ,,We kunnen nu om drie uur 's middag, maar ook om half vier of half vijf 's nachts langsgaan om te kijken wie er zich in de woning bevindt. En behalve de bewoner wordt iedereen eruit gestuurd en mag niemand daar meer komen.’’

Daeseleer hoopt dat meer collega's op deze manier de overlast in hun wijk gaan aanpakken. ,,Ik heb begrepen dat ook collega's in  't Broek hiermee bezig zijn.
’’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.