Volledig scherm
NS en politie voerden vrijdagavond een controle uit. © Rolf Hensel

Politiecontrole spoor Arnhem-Nijmegen: 9 aanhoudingen

updateARNHEM/NIJMEGEN - De politie heeft tijdens een grote controle op het spoor vrijdagavond negen mensen aangehouden. De meesten waren in het bezit van meer dan 5 gram drugs.

De politie maakte vrijdagnacht de resultaten bekend van de gezamenlijke actie van politie en NS op de stations van Arnhem en Nijmegen en in de treinen op de trajecten Arnhem-Nijmegen en Arnhem-Emmerik.  Er is 32 keer proces verbaal opgemaakt. De Duitse politie hield in de trein vlak over de grens 16 mensen aan omdat zij drugs bij zich hadden.

Volgens de politie werd er opvallend veel coke en ketamine aangetroffen. Dat laatste is een verdovingsmiddel voor paarden dat ook als recreatieve drug wordt gebruikt. 

Elf mensen werden betrapt op zwartrijden en een man kreeg een boete voor wildplassen. Ook werd er een bekeuring uitgeschreven voor het nuttigen van alcohol in de trein en kreeg iemand een bon voor het van zich afgooien van afval.

De politie is van plan vaker te controleren in treinen en op treinstations.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.