Prins Charles heeft een vol programma op 21 september.
Volledig scherm
Prins Charles heeft een vol programma op 21 september. © EPA

Prins Charles opent de toren van de Arnhemse Eusebiuskerk

ARNHEM - De Engelse prins Charles opent zaterdag 21 september de gerestaureerde toren van de Eusebiuskerk in Arnhem. Hij onthult er een plaquette ter ere van 75 jaar Slag om Arnhem en brengt een bezoek aan de kerk.

Ook komt hij naar de Polenherdenking in Driel, waar de Poolse paratroepen worden herdacht die in de Tweede Wereldoorlog betrokken waren bij operatie Market Garden.

Overvol

De Prince of Wales heeft die zaterdag een overvol programma. Eerder werd bekend dat hij het Airborne Museum in Oosterbeek bezoekt en hij met prinses Beatrix aanwezig is bij de herdenking van de luchtlandingen op de Ginkelse Heide.

De Eusebiuskerk werd tijdens de Slag om Arnhem vrijwel volledig verwoest. Alleen de kapotgeschoten toren stak nog boven de ruïnes van de stad uit. Een dag vóór Charles’ bezoek is er in de kerk een herdenking met een groot aantal internationale gasten en veteranen. 25 jaar gelden was Charles zelf ook bij een herdenkingsceremonie in de kerk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.