De Arnhemse afvalpas.
Volledig scherm
PREMIUM
De Arnhemse afvalpas. © Erik van 't Hullenaar

Privacyvechter Michiel Jonker staakt strijd tegen Arnhemse afvalpas: ‘Er is geen rechtsstaat meer’

ARNHEM - De Arnhemse privacyvechter Michiel Jonker stopt met zijn juridische strijd tegen het gebruik van de Arnhemse afvalpas. Hij stapt niet naar de Europese rechter, nadat hij op 30 juni een zaak verloor bij de Raad van State. ,,Een zaak is daar niet kansrijk voor mij’’, zegt hij. 

5 reacties

 • A Eijsink

  1 jaar geleden
  Het ergste wat Nederland overkomen is is juist die stonpzinnige AVG wet en maatregelen. Niemand durft je meer normaal te behandelen of service te verlenen. Aan de andere kant zie je medelanders die te kust en te keur hun privacy gevoelige gegevens aan anderen oodringen via zogenaamde sociale media. Ik denk dat het prima meevalt in Nederland. Maar af en toe worden er maatregelen genomen die deze schrijver niet bevallen. En dan trekken we het gelijkmaar door in de ernstigste bewoordingen.
 • Peter Driessen

  1 jaar geleden
  Koning Willem-Alexander waarschuwde er in het begin van de Coronacrisis al voor: “Niet normaal maken wat niet normaal is en onze democratische rechtsstaat beschermen”. Helaas is onze rechtsstaat faliekant failliet, de corruptie zit tot op het bot. Het omkeren van de rechtszaak tegen de avondklok binnen enkele uren na de uitspraak door de politiek is hier een van de talloze voorbeelden van.
 • Jan K

  1 jaar geleden
  Jammer, dat hij stopt. Maar het klopt de rechtsstaat is failliet.
 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Een rechtzaak zal inderdaad lastig worden voordat er schade is ontstaan. Maar dat Jonker een punt heeft valt niet te ontkennen: adresgegevens zijn in te zien en zijn niet nodig voor een analyse welke container wanneer vol zit. Wel als je wilt weten wie ervoor zorgt dat de container vol zit. Maar zoals wel vaker, interesseert het de meeste mensen niet, wat voor gegevens overal geregistreerd staan. Zucht. En daarom zijn mensen als dhr Jonker nodig!
 • CCL Leemans

  1 jaar geleden
  Zul je niet winnen inderdaad. Overheid instansies houden elkaar hand boven hoofd. Slager keurt zijn eigen vlees.

In samenwerking met indebuurt Arnhem