Vrijwilligers van MTB Zuid Veluwe legden afgelopen voorjaar op het landgoed De Waterberg, een toekomstig ‘oerbos’ in Arnhem-Noord, een nieuw mtb-parcours aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van MTB Zuid Veluwe legden afgelopen voorjaar op het landgoed De Waterberg, een toekomstig ‘oerbos’ in Arnhem-Noord, een nieuw mtb-parcours aan. © Erik van 't Hullenaar

Raadslid is verbaasd over mtb-route in ‘zijn’ oerbos en vraagt gemeente Arnhem om uitleg

UPDATEARNHEM - Raadslid Abdurrahman Çetintas is verbaasd dat in het Arnhemse oerbos een mountainbikeroute is aangelegd. De SP’er, geestelijk vader van het bos, wil uitleg van de gemeente.

9 reacties

 • Max Vroom

  1 jaar geleden
  Ik wil graag al diegene die hier roepen dat MTBers alles kapot maken en de natuur verstoren graag verwijzen naar een onderzoek genaamd "Schade en overlast door mountainbikers; perceptie of realiteit?!" - is op Google te vinden. Het is van enkele jaren geleden maar zeker nog actueel. Veel lees plezier dan kunnen we er daarna over discussiëren.
 • Gijs Eeps

  1 jaar geleden
  Nederland begint het land te worden van Ikke ikke ikke en een ander alles misgunnen. Heel erg jammer.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  @ruud. Dan moet jij toch toegeven dat er in de laatste 3 jaar van jouw 30 jarige carrière wel wat veranderd is. Ik denk ook dat het niet funest voor de natuur hoeft te zijn, echter met de aantallen en intensiviteit van tegenwoordig gaat dit niet op. De ik-mens accepteert geen tegenspraak, en dat merken we overal ten koste van alles en iedereen.
 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  Sander E., MTB een hype ?…..ben benieuwd onder welke steen jij de laatste 40 jaar hebt gelegen. Is wandelen dan ook een geen hype ?.
 • Ruud Wijchen

  1 jaar geleden
  @Sander E, MTB een Hype? Ik Bike al 30+ jaar en dat het funest is voor de natuur? Wat een onzin. Gewoon op de bestaande paden met respect voor je omgeving is het niet meer of minder schadelijk dan wandelen. Daar zijn al diverse onderzoeken naar gedaan. Laten we het niet groter maken dan het is. Dat stukje aangelegd bos is tenslotte ook geen oerbos.

In samenwerking met indebuurt Arnhem