Het gemeentehuis van Renkum in Oosterbeek
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Renkum in Oosterbeek © ROLF HENSEL

Renkum bereidt zich voor op noodgedwongen afstoten van taken: ‘Geen financiële ruimte meer’

RENKUM - Met een greep in de reserves en 7 procent verhoging van de onroerendezaakbelasting ozb heeft het gemeentebestuur van Renkum woensdag een begin gemaakt met het afwenden van financiële rampspoed. Op 12 december volgt discussie over het noodgedwongen afstoten van taken. Het gemeentebestuur hoopt zo ondertoezichtstelling door de provincie af te kunnen vermijden.

11 reacties

 • GF

  4 jaar geleden
  Onze kleine gemeente verkeert  in financiële moeilijkheden, ondanks - of dankzij - zoveel rijke inwoners. Dat komt ervan, als je zulk rampzalig grondbeleid voert (zoals het afwaarderen van de Dalzone voor 1.000.000 euro) en hetwonen  voor juist de rijksten relatiefvoordelig maakt (ondanks ozb-verhoging is deze relatief laag). Zoiets ontstaat niet zomaar even. De gemeente Renkum wordt al decennialang slecht en 'rechts' bestuurd, met steevast deVVD als grootste partij. Hopelijk onthouden mensen dit als ze weer eens met een rood potlood in een stemhokje staan.
 • Joris

  4 jaar geleden
  Het uitbesteden van werkzaamheden zal op termijn helemaal geen besparing opleveren, dat is een mode-verschijnsel, verzonnen door zakkenvullers... Een gemeente moet gestuurd worden door mensen die zakelijk inzicht zeer goed kunnen mengen met een sociaal gezicht. Als je van één van die zaken teveel hebt, gaat het niet lukken: dan krijg je zakkenvullers, opvreters en dromers... Vakkundige mensen met het hart op de goede plaats kunnen elke gemeente runnen !
 • Marco

  4 jaar geleden
  En wanneer was dat dan? 1998?Geen teamleider lijkt me tegenwoordig zo gek om de klappen van boven en onder op te vangen voor een schamele schaal 10. 
 • Bull

  4 jaar geleden
  Had de gemeente dat maar eerder gedaan dan was het niet zo ver gekomen. Na een klacht van pesterijen heeft de LKOG, Landelijk Klachten organisatie Ongewenst Gedrag van de VNG onderzoek gedaan. En deze commissie constateerde incompetente leidinggevende en een incompetent management. En verbazingwekkend werden te teamleiders toch nog even beloond van schaal 10 naar schaal 12 voor sommige een verhoging van 1200 € ERBIJ ja u leest het goed erbij, bovenop hun riante salaris! Geen wonder dat je nu in de problemen zit als je met de uitkomst van een onderzoek helemaal niets doet. 
 • de gelderse gravin

  4 jaar geleden
  De gemeente Renkum doet een beroep op expertise burger......treurig !

Arnhem e.o.