Renkum houdt geld over, maar heeft te weinig ambtenaren om het uit te geven. En dat merken de inwoners. De dienstverlening staat onder druk.
Volledig scherm
PREMIUM
Renkum houdt geld over, maar heeft te weinig ambtenaren om het uit te geven. En dat merken de inwoners. De dienstverlening staat onder druk. © ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Renkum houdt dik 2 miljoen over en toch is de wethouder niet blij: ‘Ik sla mezelf niet op de borst’

Renkum houdt maar liefst 2,29 miljoen euro over, blijkt uit de jaarrekening over 2021. Toch is Marinka Mulder, wethouder van Financiën, niet trots. De gemeente kampt met een personeelstekort, waardoor projecten worden doorgeschoven en geld blijft liggen. ,,En dat merken onze inwoners.’’

2 reacties

  • A. Bruijs

    1 maand geleden
    En maar bezuinigen!! Dan snap ik dat je overhoud!! Zullen de managers/wethouders wellicht blij mee zijn wat die zullen wel weer een deel krijgen.
  • Movi van Desper

    2 maanden geleden
    Dierenwelzijn als aandachtspunt en ruim 2 miljoen over van vorig jaar? Laat me niet lachen! Eind 2021 wilde de Gemeente Renkum niet eens 5000 euro investeren voor het opknappen van de kinderboerderij in Heelsum. Daar is een crowdfundingsactie van een raadslid voor nodig geweest om de boel te redden. Je maakt mij niet wijs dat mw. Mulder toen al niet wist dat er voldoende geld “over” was.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.