Renkumers willen Renkums Beekdal en zichzelf beschermen tegen vliegtuigen van en naar Lelystad Airport.
Volledig scherm
Renkumers willen Renkums Beekdal en zichzelf beschermen tegen vliegtuigen van en naar Lelystad Airport. © Rolf Hensel

Renkumers samen tegen laagvliegers Lelystad Airport

RENKUM - Wethouder Joa Maouche roept de Renkumers op om samen op te trekken tegen toekomstig vliegverkeer van Lelystad Airport. ,,De vliegtuigen vliegen straks op 2700 meter boven het dorp en natuurgebied Renkums Beekdal. Dat is niet acceptabel", aldus Maouche.

24 reacties

 • WatIsWaar

  4 jaar geleden
  De metingen zijn gedaan door deskundigen in opdracht van het Min I&W.
 • niet

  4 jaar geleden
  nee, nergens een nieuw vliegveld of uitbreiding in opdracht van de aandeelhouders N.V. Schiphol (lees de Nederlandse staat en enkele gemeenten). Grenzen aan de groei....een term uit de jaren '70 welke nog nooit zo actueel is geweest.
 • waakhond

  4 jaar geleden
  Groene profileerdrang vanwege de Staten verkiezingen in maart.
 • WatIsWaar

  4 jaar geleden
  Gem. Renkum is juist stoer bezig! Ze komen op voor hun eigen mensen, zoals een goede volksvertegenwoordiging hoort te doen. Gelukkig staat Renkum ook niet alleen in deze discussie. In die "te grote broek" zitten ook andere gemeentes, provincies en landelijke partijen :)
 • WatIsWaar

  4 jaar geleden
  Idd! Ze vliegen nog niet! Geen wonder dat Marco er geen last van heeft...Ik heb zelf een tijd in de buurt van Noordwijk, waar ze op een vergelijkbare hoogte over vlogen. En ik had daar WEL last van. Ik weet dus wel enigszins wat mij te wachten staat. En ik weet ook dat dergelijke plannen, bij teveel overlast echt NIET worden teruggedraaid. Resultaten uit het verleiden bieden geen garantie voor de toekomst, maar wel een indicatie! En dat heb ik het bijv. over Schiphol... zie https://www.ad.nl/alphen/gemeenten-zijn-slordigheid-schiphol-zat-3-000-nachtvluchten-teveel~abd04ee7/