Het nieuwe gemeentehuis vanaf de spoortunnel. Links voor de raadzaal. De wanden tussen de gevels zijn op deze tekening uitgevoerd in metselwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe gemeentehuis vanaf de spoortunnel. Links voor de raadzaal. De wanden tussen de gevels zijn op deze tekening uitgevoerd in metselwerk. © DP6

Rheden krijgt gemeentehuis met een knik en een uitzicht om van te smullen

Een gebouw om alleen al binnen te stappen om van het uitzicht te genieten. Het voorlopig ontwerp voor het nieuwe Rhedense gemeentehuis in De Steeg is klaar.

3 reacties

 • Jan Bruijsten

  2 maanden geleden
  Gemeente Rheden! Het wordt tijd om bij nieuwbouw creatiever te denken. M.i. is het slimmer om in een tijd van oa digitaal thuiswerken je te bezinnen op een digitale raadszaal, dus geen prestige object maar een no nonsense oplossing. Publiek moet thuis kunnen inloggen. Vooral bij overheden moet het besef van KEEP IT SiMPLE doordringen in alle lagen van hun hersenen! Men zal schrikken van de besparingen die dit zal opleveren. Kiesdrempel op 10% als NL-voorbeeld. Geen raadzaal: het EI van Columbus!
 • jan janssen

  1 jaar geleden
  Wat een geldverspilling ! Bouw huizen voor de inwoners. Je kunt zeker nog 100 jaar verder met het gebouw dat er al staat !
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  De vraag is - zullen we dit gaan doen? We krijgen een moeilijke tijd met woningnood, dure koopwoningen, hoge huur en oplopende energieprijzen. De bevolking krijgt het financieel moeilijk, dan kun je dit eigenlijk niet maken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem