Volledig scherm
Het gemeentehuis in De Steeg. Rechts wethouder Ronald Haverkamp (groene jas) en burgemeester Carol van Eert. © Marc Pluim

Rhedense ambtenaren hebben slot op de mond

DE STEEG/ DIEREN - Ambtenaren van de gemeente Rheden mogen niet met de pers praten over het onderzoeksrapport over de gevallen CDA-wethouder Tjebbe Vugts. Dat blijkt uit een rondvraag van deze krant.

„Geen mening, praat maar met de woordvoerder’’, klinkt het uit de mond van vele ambtenaren die werkzaam zijn voor de gemeente Rheden. Medewerkers lopen snel door als hun wordt gevraagd naar de sfeer op het gemeentehuis in De Steeg nu blijkt dat Tjebbe Vugts zich tijdens een personeelsfeest mogelijk 'onprettig en intimiderend' heeft gedragen. Ze hebben de afspraak gemaakt om niets te vertellen, bevestigt een ambtenaar tijdens zijn middagpauze.

'Prettige sfeer'

Wethouder Ronald Haverkamp (VVD) vertelt dat de interne sfeer 'prima' is. Ambtenaar Marjolein Sanderman constateert dat het 'nog geen gespreksonderwerp is geweest' en spreekt over een 'prettige sfeer'.

Een ambtenaar noemt het 'erg jammer' dat Vugts weg is en vindt het 'een beetje overdreven allemaal'. „De sfeer is normaal, er is niets veranderd.’’ Zodra zijn naam wordt opgeschreven voor publicatie, benadrukt hij dat deze niet mag worden gebruikt. 

Een andere bron meldt dat de feiten al langer bekend en besproken zijn. „En dat is goed.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.