Volledig scherm
Thierry Baudet. © ANP

Rhedense 'partijhopper' ziet samenwerking met Baudet stranden

VELP - De Velpse oud-politicus Olof Wullink heeft geprobeerd samenwerking tot stand te brengen tussen de plaatselijke partij Gemeentebelangen Rheden en het landelijke Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Wullink ving bot: Gemeentebelangen Rheden doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en houdt op te bestaan.

Wullink (79) is naar eigen zeggen lid van het Team Gelderland van Forum voor Democratie, dat een provinciale afdeling wil oprichten.

Associatie

Doelstelling is deelname aan de verkiezingen voor Provinciale Staten op 20 maart 2019. ,,Met Gemeentebelangen had ik een associatie tot stand willen brengen, zoals in Rotterdam een associatie is ontstaan tussen Forum en de LPF’’, zegt Wullink, die zelf in het verleden voorzitter van Gemeentebelangen is geweest.

Fractieleider Gerrit Jochemsen zegt van het voorstel hoe dan ook niks te hebben willen weten. ,,Ik ben helemaal niet rechts, zoals Wullink. Ik zit al meer dan vijftig jaar bij de vakbond. Bovendien willen we niks meer te maken hebben met zo'n partij-hopper als Wullink. Hij heeft al wel bij acht partijen gezeten.’’

Volledig scherm
Olof Wullink. © POPOVA FOTOGRAFIE
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.