Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ruim 600 kilo vuurwerk in beslag genomen in vier plaatsen

De politie heeft zaterdag honderden kilo's vuurwerk in beslag genomen op verschillende plekken in Gelderland. Zeker vier verdachten, waaronder twee minderjarigen kunnen een boete verwachten.

Het gaat om vier vondsten, samen goed voor ruim 600 kilo legaal en illegaal vuurwerk. Naar aanleiding van een anonieme tip vond de politie 375 kilo vuurwerk op de zolder van een 40-jarige man in Westervoort. 

In Arnhem liepen agenten per toeval tegen 218 kilo vuurwerk aan. Dit lag in een busje. De politie was bij het busje gaan kijken na een melding van parkeeroverlast. Door de autoruit zagen ze de partij vuurwerk liggen. De 42-jarige eigenaar krijgt proces-verbaal.

In Maasdriel had een 17-jarige jongen vuurwerk thuis liggen, besteld via internet. Een jongen van dezelfde leeftijd werd in Buren door agenten bezocht. Daar werd 5 kilo vuurwerk in beslag genomen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.