Volledig scherm
Gerrie Elfrink onthult het Safari Run-informatiebord. © Dick Leseman

Safari Run Arnhem krijgt informatiebord

ARNHEM -  Wethouder Gerrie Elfrink onthulde op nieuwjaarsdag een informatiebord van de Safari Run in Arnhem. Daarna rende hij met zo’n vijftig andere hardlopers het vijf kilometer lange parcours in de bossen van Landgoed Schaarsbergen.

Op de eerste dag van het jaar vindt traditioneel de parcoursverkenning van de Safari Run plaats.

De wedstrijd zelf komt pas het laatste weekeinde van januari aan bod. Het afgelopen jaar heeft de organisatie met hulp van de gemeente Arnhem het parcours helemaal bewegwijzerd met zelfs om de 200 meter een paaltje zodat iedere loper een intervaltraining kan doen. Dit jaar was extra bijzonder omdat sportwethouder Elfrink het informatiebord officieel onthulde. 

Freak

Nog nooit was het zo druk bij de parcoursverkenning, die gebruikelijk afgesloten wordt met koffie, chocomel of thee en met restanten oliebollen en appelbollen. ,,Vroeger was een hardloper een freak en werd er vreemd opgekeken als iemand voorbij snelde. Nu is hardlopen zeker gezien de opkomst ook vandaag heel gewoon en gezond. Samen lopen is veel leuker”, zei Elfrink tegen de toehoorders. 

,,Daarom zijn wij de leden van 'De Loper' dankbaar dat zij in dit prachtig stukje bos het parcours hebben uitgezet. Je kunt nu kiezen om lekker vijf kilometer te rennen of het serieuzer aan te pakken en een intervaltraining te doen.” 

Elfrink kreeg het shirt van de Safari Run waarna hij overging tot het officiële gedeelte. Na de onthulling van het bord trok de stoet richting de start een 50 meter verderop om vervolgens ieder in eigen tempo het parcours af te leggen. De Safari Run vindt plaats op zondag 28 januari. De dag ervoor vindt de Safari Trail plaats. Inschrijven kan tot en met 26 januari via safarirun.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.