Volledig scherm
Auditie van Jamie voor SBS6 Rad van Fortuin © Rolf Hensel, DG

SBS6 zoekt nieuwe assistent voor Rad van Fortuin

ARNHEM - „Dat is nog niet zo makkelijk, de bordjes omdraaien bij de tv-quiz Rad van Fortuin", zegt oud-presentator Hans van der Togt zaterdag in de Gelderlander. Dat ondervinden ook de eerste kandidaten die meedoen aan de screentest van SBS6, die het spelletje nieuw leven in blaast. Deze zaterdagochtend staat het podium op de markt in Arnhem.

Dennis de Vries uit Nieuw-Vennep is er speciaal voor naar de Gelderse hoofdstad gekomen. Maar hij komt wat moeilijk op gang. Jamie Zweers (18) uit Ede raakt een beetje uit het lood geslagen als de presentator tijdens het intro rare vragen stelt, zoals de naam van het slechtste tv-programma en de naam van haar ex-vriend. „Ik vergat daardoor de letters te noemen van de bordjes die ik had omgedraaid", vertelt ze na de afloop teleurgesteld.

Charmante assistente
Rad van Fortuin was in de jaren negentig populair, met Leontine als charmante assistente van Hans van der Togt. De opzet is nu anders. Elke week mag een andere 'gewone' man of vrouw presentator André Hazes junior assisteren. Binnen twee weken horen de deelnemers of ze echt voor de tv-camera's mogen verschijnen.

Zaterdagmiddag staat het Rad van Fortuin-podium voor het Holland Casino aan de Waalkade in Nijmegen.

Volledig scherm
Audities Rad van Fortuin in Arnhem en Nijmegen © Rolf Hensel, DG

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.