Volledig scherm
Het schip is geland in Arnhem. © dg

Schip uit 1924 strijkt neer op Stadsblokken van de oude haven

ARNHEM - Met een fraaie boog legt het schip Stad Woerden 1 de afstand af tussen de dieplader en de blokken op de oude scheepshelling van de voormalige ASM-haven. Een kraan brengt het zwart met roestbruine scheepje van 25 ton en 19 meter lang naar zijn nieuwe plek voor de komende jaren. 

,,Leerlingen van het REA College gaan het oude scheepje opknappen’’, vertelt voorzitter van de stichting Stadsblokkenwerf. De jongeren doen als staalwerker werkervaring op bij de voormalige scheepswerf. Trooster: ,,Leerlingen die hier hebben gewerkt hebben op den duur allemaal een baan gevonden.’’

De stichting zet zich onder meer in voor het behoud van historische schepen. Wat dat betreft is de Stad Woerden 1 in goede handen. Ooit deed het scheepje dat in 1924 te water werd gelaten dienst als beurtschip in Woerden. Dat verklaart meteen de naam van het schip. Na verloop van tijd verhuisde de Stad Woerden 1 naar Lobith om als waterschip schepen te bevoorraden.  

Trooster: ,,Het schip zal omgebouwd worden tot rondvaart of partijschip. Daar zijn we nog niet uit. Misschien blijft het wel een werkschip. Dat besluit is nog niet genomen.’’

Volledig scherm
Het oude schip werd met een kraan op zijn plek getakeld. © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.