School Confetti in Schuytgraaf verhuist

ARNHEM - Basisschool Confetti verhuist in 2020 naar een eigen nieuw schoolgebouw in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. De Daltonschool is nu nog gevestigd in het MFC Omnibus, nabij het winkelcentrum in de wijk.

Volledig scherm
Fietsenstalling bij MFC Omnibus in Schuytgraaf. Nu basisschool Confetti naar een andere locatie verhuist, wordt het ruimtegebrek voor de achterblijvende scholen in de MFC minder. © Marc Pluim

De school meldt op zijn Facebookpagina over ruim twee jaar naar de Buurt Aan De Weide te verhuizen. Daar komt ze te zitten vlakbij de Marasingel, in de buurt van het Total-tankstation en sportpark Schuytgraaf. 

Vorig jaar besloot de gemeente Arnhem al dat er in Schuytgraaf nog een derde schoolgebouw bij moest komen, naast die van MFC Omnibus en MFC Salamander. In dat eerste gebouw zijn nu de scholen Confetti, Gazelle en Het Jongleren gevestigd, in het tweede de Schatgraaf en de Arabesk. 

Door voor de Confetti een kleiner, nieuw gebouw neer te zetten, kan de ruimtenood die nu in de Omnibus bestaat, het hoofd worden geboden. Op de nieuwe locatie worden, net als bij de Omnibus, ook voorzieningen getroffen voor voor- en naschoolse opvang.

Voor de bouw van de school heeft de gemeente 4 miljoen euro gereserveerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.