Het gebouw aan de IJssellaan.
Volledig scherm
Het gebouw aan de IJssellaan. © Google

School in Arnhem dicht om mogelijk onveilige vloer

ARNHEM - Uit onderzoek is gebleken dat het gebouw van Leerpark Presikhaaf mogelijk onveilig is. De school is daarom per direct gesloten en blijft dat tot en met woensdag. Het probleem zit hem in de vloerconstructie. Daarbij is gebruikgemaakt van dezelfde techniek als de parkeergarage in Eindhoven. Dit gebouw stortte tijdens de bouw deels in door een bouwfout.

Om leerlingen en medewerkers geen onnodig risico te laten lopen is daarom besloten het pand te sluiten. De scholieren zijn dus tot en met woensdag vrij. In totaal zitten er zo'n 500 vmbo- en mbo-leerlingen op de school.

Het onderzoek naar de constructie van de school aan de IJssellaan is uitgevoerd door de gemeente en de Christelijke Onderwijs Groep (COG). Hieruit is gebleken dat er aanvullend onderzoek nodig is.

Vervelende beslissing

In een persbericht op Facebook laat Toine Schinkel, lid College van Bestuur van COG, weten: 'Wij zijn genoodzaakt om deze voor leerlingen en medewerkers vervelende beslissing te nemen, maar COG en gemeente Arnhem willen dat de leerlingen, studenten en medewerkers van Leerpark Presikhaaf geen enkel risico lopen.'

Een gespecialiseerd bedrijf zal de komende dagen verder onderzoek verrichten naar de constructie. De resultaten van dit onderzoek worden volgende week verwacht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.