Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Scooterrijder berooft fietser met bajonet van ‘oortjes’ tussen Arnhem en Huissen

UpdateARNHEM/ HUISSEN - De politie zoekt een man op een scooter die zaterdagavond rond half negen iemand heeft beroofd op de Huissensedijk van Arnhem richting Huissen. Vermoed wordt dat hij daarbij een bajonet heeft gebruikt, maakte de politie maandagmiddag bekend.

Slachtoffer van de roof was een 18-jarige jongen. Hij fietste op de Huissensedijk richting Huissen toen de man op de scooter hem naderde ter hoogte van de Erasmussingel. De scooterrijder bleef achter de fietser rijden, en ter hoogte van Manege Ruimzicht, op de grens van Arnhem en Huissen, sprak hij de 18-jarige aan.

Toen beiden waren gestopt, voelde de fietser een prik in zijn zij, vermoedelijk van een bajonet, aldus de politie. De scooterrijder wilde geld, maar dat had de 18-jarige niet. Uiteindelijk bestond de buit uit een paar ‘oortjes’, kleine hoofdtelefoons.

Vervolgens ging de straatrover er op een oud model zwarte scooter vandoor. De vluchtroute van de overvaller is via de Huissensedijk richting de Loostraat naar Huissen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.