Volledig scherm
Anke en Nick Pollmann tonen de oorkonde van de Global Innovation Award voor Nederland. Zoontje Joost kijkt mee. © Harry van der Ploeg

Serviezenspecialist Pollmann wint Global Innovation Award

ARNHEM - Specialist in serviezen Pollmann, sinds 1890 heeft de 'Global Innovation Award - Netherlands 2017-2018' gewonnen. De prijs met bijbehorend certificaat werd vanochtend uitgereikt aan Anke en Nick Pollmann in hun zaak aan de Kerkstraat in Arnhem.

De Global Innovation Award is een prijs voor uitmuntende en vernieuwende winkelbedrijvigheid. De prijs is in in 1999 in het leven geroepen door de Amerikaanse International Housewares Association en is een bekroning voor detailhandelsbedrijven die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de markt van huishoudelijke artikelen, kook- en keukengerei, tafelen en cadeaus.

Chicago

Er is een kans dat het niet blijft bij een prijs voor Nederland. In maart 2018 wordt tijdens een internationale vakbeurs in Chicago bekend gemaakt of er ook meer in het vat zit. Op die dag presenteren zich circa dertig nationale winnaars tijdens de International Home+Housewares Show. Dit om de ‘Global Honoree Award’ te veroveren als extra kers op de taart.

Anke Pollmann koestert hoge verwachtingen. ,,Ze zijn bij ons lang geweest, hebben ons bedrijf geanalyseerd. We hebben daarna een compleet dossier ingeleverd. Een internationale vakjury gaat zich erover buigen. De prijs wordt uitgereikt tijdens een gala-avond.’’

Quote

Het pand zag er eerst niet uit

Fons Kooymans

Rauwe uitstraling

Pollmann sinds 1890 verhuisde in 2016 naar het winkelgebied de 7straatjes in Arnhem, waar zij hun voormalige magazijn transformeerden tot een winkel met een eigengereide uitstraling. Redacteur Rob Antonissen van het vakblad Gemengde Branche beschreef die uitstraling tijdens de prijsuitreiking als 'rauw, authentiek en industrieel, met respect voor de geschiedenis van het bedrijf.' De Nederlandse organisator van de Global Innovation Award is SOVD te Zoetermeer, uitgever van het vakblad Gemengde Branche.

Chelsea New York

,,Het pand zag er eerst niet uit’’, vertelt interieurarchitect Fons Kooymans. ,,Het was een onooglijke gang met een garagedeur ervoor.’’ Enthousiast wijst hij op de nieuwe winkelpui. ,,Geïnspireerd op wat je ziet in de wijk Chelsea in New York.’’

Kintsugi

Hij wijst ook op de klinkers van de Kerkstraat die hij de zaak in heeft laten lopen en op de vele gaten, kieren en kapotte muren in het voormalige magazijn die hij bewust heeft laten zitten. Kooymans legt uit dat waar nodig de kieren zijn dichtgemaakt met speciale materialen. Zoals een barst in de vloer van het kassablok, die met een lijm van klodders goud lijkt te zijn dichtgesmeerd. ,,Dat is een typisch voorbeeld van kintsugi, een Japanse techniek om gebroken porselein te helen.’’

Bijenkorf

Eerdere Nederlandse GIA-winnaars waren onder andere Kooklust 121, K’OOK! Coolblue, Kookwinkel Bianca Bonte, Kookpunt, de Bijenkorf, Cook & Co, DOK Cookware en La Cuisine (2007-2008). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.