Myrthe Effing
Volledig scherm
PREMIUM
© Myrthe Effing

Slechts een 5,9 krijgen gemeenten van hun eigen inwoners, ze moeten flink aan de bak

Onderzoek gemeentenDe gemeente scoort in een peiling van de drie regionale dagbladen in Oost-Nederland een gemiddeld rapportcijfer van 5,9. De meeste inwoners zien hun gemeente als belangrijk tot zeer belangrijk, maar de ergernis over tal van zaken neemt toe en de stelligheid over het nut van een zelfstandige toekomst bij veel mensen daardoor af.

11 reacties

 • theo houkes

  1 jaar geleden
  Mevrouw Boekhorst bedankt voor de correctie maar daar word het niet beter van
 • Jack Hendriks

  1 jaar geleden
  Een fusie Lingewaard met Overbetuwe zou mooi zijn . De fout om in het Bemmelse het gemeente huis neer te planten waar een handjevol mensen wonen is schandalig . De lamheid van de ambtenaren eveneens . Met Elst en Huissen erbij een prachtige buffer tussen de twee grote steden .
 • Björn Grooten

  1 jaar geleden
  In Tiel wou met name D’66 een veel te dure bibliotheek en muziekschool in één. Kosten circa 45 miljoen euro. De oude bibliotheek zou verkocht worden, dat is niet gelukt. De bouw viel wat duurder uit. De gemeente heeft nu amper geld maar de gouden doos zoals het gebouw ook wel genoemd wordt staat er. Jaarlijks moet daar ook veel subsidie heen. Waarom hebben sommige partijen van die achterlijke dure plannen die onnodig zijn?
 • Niels te Boekhorst

  1 jaar geleden
  Theo Houkes, ik lees een 4,9 bij Montferland.
 • theo houkes

  1 jaar geleden
  Ik woon in montferland maar ik vind een 5.9 voor deze gemeente wel heel erg hoog en zelf zullen ze dit zien als een dikke 10 van mij krijgen ze een mager 3 tje en dan zit ik nog hoog
 1. Gemeente zit in zóveel samenwerkingsverbanden dat niemand ze meer controleert: ‘Ondemocratisch en ernstig’
  PREMIUM
  Onderzoek naar gemeenten

  Gemeente zit in zóveel samenwer­kings­ver­ban­den dat niemand ze meer contro­leert: ‘Ondemocra­tisch en ernstig’

  Gemeenten geven steeds meer geld uit via regionale samenwerkingsverbanden. Dat schuurt omdat gekozen gemeenteraadsleden nauwelijks grip hebben op dit soort uitgaven en burgers veelal het bestaan van die samenwerkingsverbanden niet kennen. Deze uitgavenpost is gestegen tot boven de 16 miljard euro op een totale begroting van 65 miljard.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.