Myrthe Effing
Volledig scherm
PREMIUM
© Myrthe Effing

Slechts een 5,9 krijgen gemeenten van hun eigen inwoners, ze moeten flink aan de bak

Onderzoek gemeentenDe gemeente scoort in een peiling van de drie regionale dagbladen in Oost-Nederland een gemiddeld rapportcijfer van 5,9. De meeste inwoners zien hun gemeente als belangrijk tot zeer belangrijk, maar de ergernis over tal van zaken neemt toe en de stelligheid over het nut van een zelfstandige toekomst bij veel mensen daardoor af.

12 reacties

 • theo houkes

  4 weken geleden
  Mevrouw Boekhorst bedankt voor de correctie maar daar word het niet beter van
 • Jack Hendriks

  4 weken geleden
  Een fusie Lingewaard met Overbetuwe zou mooi zijn . De fout om in het Bemmelse het gemeente huis neer te planten waar een handjevol mensen wonen is schandalig . De lamheid van de ambtenaren eveneens . Met Elst en Huissen erbij een prachtige buffer tussen de twee grote steden .
 • Björn Grooten

  4 weken geleden
  In Tiel wou met name D’66 een veel te dure bibliotheek en muziekschool in één. Kosten circa 45 miljoen euro. De oude bibliotheek zou verkocht worden, dat is niet gelukt. De bouw viel wat duurder uit. De gemeente heeft nu amper geld maar de gouden doos zoals het gebouw ook wel genoemd wordt staat er. Jaarlijks moet daar ook veel subsidie heen. Waarom hebben sommige partijen van die achterlijke dure plannen die onnodig zijn?
 • N.H.W. Boekhorst

  4 weken geleden
  Theo Houkes, ik lees een 4,9 bij Montferland.
 • theo houkes

  4 weken geleden
  Ik woon in montferland maar ik vind een 5.9 voor deze gemeente wel heel erg hoog en zelf zullen ze dit zien als een dikke 10 van mij krijgen ze een mager 3 tje en dan zit ik nog hoog
 1. Help, onze gemeente verzuipt: ‘Heel Nederland is nu bedekt met pleisters om de boel in de lucht te houden’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Help, onze gemeente verzuipt: ‘Heel Nederland is nu bedekt met pleisters om de boel in de lucht te houden’

  Gemeenten hebben de afgelopen tien jaar alleen maar meer taken gekregen. Maar wat spoken ze precies uit? En kunnen ze dat wel? De onderzoeksredactie van De Gelderlander, de Stentor en Tubantia dook in Oost-Nederland in het wezen van de gemeente. Al eerder schreven we over de vele miljarden die inmiddels rondgepompt worden via ondoorzichtige samenwerkingsverbanden waarin alle gemeenten noodgedwongen zitten. Nu deel 2: hoe lang houden onze gemeenten het vol?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan
  Play

  De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan

Arnhem e.o.