Volledig scherm
Snowboarder Niek van der Velden met de arm in de mitella na zijn val tijdens een training. © Pim Ras

Snowboarder Niek van der Velden onderweg naar huis

PYEONGCHANG/ ARNHEM - Snowboarder Niek van der Velden is weer onderweg naar Nederland. Vrijdag arriveert hij op Schiphol, van waaruit  hij meteen doorreist naar sportcentrum Papendal in Arnhem. 

Dat meldt Hilde Suykerbuyk uit Nispen, buurvrouw van de ouders van de snowboarder die in Arnhem op de middelbare school zit. Van der Velden brak zijn arm nog voordat hij in actie kon komen op de Winterspelen.

,,Hij moet naar Papendal om helemaal nagekeken te worden na zijn val’’, aldus Suykerbuyk. Zij is de uitbaatster van het Nispense café Tivoli, en had daar een Niek-feest voorbereid in de nacht dat de snowboarder voor het eerst in actie had moeten komen. 

Doordat Van der Velden tijdens een training vlak voor de wedstrijd viel en zijn arm brak, ging zijn Olympische avontuur als een nachtkaars uit.

De ouders van Van der Velden, die naar Peyongchang afreisden om hun zoon in actie te zien op de Winterspelen, blijven nog even in Zuid-Korea.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.