Volledig scherm
Dream or Donate © Dream or Donate

Spontane actie voor getroffen familie passeert grens van 10.000 euro

UpdateARNHEM - De donatie-actie voor het getroffen gezin Van der Vreede heeft vrijdagmorgen de grens van 10.000 euro overschreden. Rond 08.30 uur hadden 323 mensen een bedrag gedoneerd en stond de teller op 10.500 euro.

Kapster Maaike Harmsen begon gistermorgen spontaan actie Dream or Donate. Ze wilde iets betekenen voor het door brand getroffen gezin. Hun vierjarige zoontje Inke  kwam daarbij om het leven. De woonwagen aan de Ir. Molsweg in Arnhem-Zuid ging verloren. 

Bloemen

Quote

Het enige dat ik kan doen is helpen met geld inzamelen.

Maaike Harmsen

Met medeweten van de familie Van der Vreede begon Harmsen een actie. Ze is al jaren kapster van de moeder van Inke. ,,Toen ik woensdag hoorde van de brand ben ik vreselijk geschrokken. Ik heb bloemen neer gelegd bij de woonwagen, maar meer kun je niet doen, dacht ik'', zei de Arnhemse donderdag.

De brand liet haar niet los. Ze kon er niet van slapen. ,,Zij zijn hun zoon kwijt. Verschrikkelijk. Ze hebben niets meer, hun huis en kleding, alles is weg. Het enige dat ik kan doen is helpen met geld inzamelen en hopen dat mensen willen geld willen geven, zodat de ouders, de dochter en zoon toch weer een bestaan kunnen opbouwen, hoe moeilijk dat ook is.’’

Facebook

Donderdagmorgen rond een elf uur zette ze de actie op Facebook en sindsdien gaat het heel hard met de actie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.