Volledig scherm
Springen op luchtkussens in de Eusebiuskerk. © DG

Springen in de kerk in voorjaarsvakantie

VideoARNHEM - De Eusebiuskerk in Arnhem is zó multifunctioneel dat-ie ook in een speelplaats is om te toveren. Zoals deze week, tijdens de Voorjaarsvakantie. Kidspret heet de attractie die nog tot en met zaterdag is te bezoeken in de kerk in de binnenstad. 

Uit de bek van een opblaasbare draak springen kinderen naar beneden, pal naast het praalgraf van Karel van Gelre. Onder het wandmonument van Maarten Goris, de in 1622 overleden raadsheer en kanselier van Gelderland, zitten jongens Mariokart en Fifa te spelen op Nintendo en Playstation. 

Zo'n vijftien opblaasbare elementen, waaronder springkussens in allerlei verschijningsvormen, zijn in de kerk opgesteld en worden volop gebruikt door kinderen die deze week niet op skivakantie zijn gegaan. 

Wie komt springen, krijgt als tip mee om warme sokken aan te trekken. De schoenen moeten uit op de kussens en de vloer kan koud zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.