Volledig scherm
De binnenplaats van het stadhuis in Arnhem. Op de achtergrond de Eusebiuskerk.

Stadsbijeenkomst in Arnhem extra kort vanwege zomerweer

ARNHEM - De Stadsbijeenkomst waarop Arnhemmers hun mening en visie kunnen geven aan de vier partijen die nu onderhandelen over een nieuwe coalitie, duurt maar twee uur vanwege het prachtige zomerweer dat zaterdag wordt verwacht.

De meeting had aanvankelijk als werktitel 'Dag van de Stad'. ,,Maar het wordt zaterdag heel mooi weer’’, legt Cathelijne Bouwkamp van GroenLinks uit. ,,Daarom is het kort. We wilden het laagdrempelig houden en ellenlange sessies voorkomen.’’

Uit de agenda van de Stadsbijeenkomst, zaterdagochtend in het Arnhemse stadhuis, wordt duidelijk wat GroenLinks, VVD, D66 en PvdA belangrijk vinden: werkgelegenheid en onderwijs, armoede en schuldhulpverlening, groen en openbare ruimte, duurzaamheid, wonen en wijken, een aantrekkelijke en veilige stad en een open bestuur.

Wie wil meepraten, kan zich aanmelden bij de griffie van de gemeenteraad. Er worden twee sessies met rondetafelgesprekken gehouden. Alle Arnhemmers mogen meepraten. Of ze dat nu doen uit een persoonlijk belang of voor een organisatie, benadrukken de onderhandelaars.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.