Volledig scherm
Het stationsplein in Dieren. © Melvin/Persbureau Heitink

Steekpartij Dieren gevolg van eerder conflict

DIEREN - Een eerder conflict tussen de minderjarige verdachte en het slachtoffer is de aanleiding van de steekpartij op het busstation in Dieren. Volgens de politie kregen de scholieren van Het Rhedens uit respectievelijk Doesburg en Rheden maandag rond één uur ruzie. Er ontstond een worsteling, waarbij de Doesburger de Rhedenaar gestoken zou hebben.

De verdachte alarmeerde zelf de hulpdiensten. Met spoed is de Rhedenaar naar het Radboud UMC gebracht. Daar bleek dat de jongen niet levensbedreigend gewond is geraakt. Hij is dinsdag uit het ziekenhuis ontslagen.

De Doesburger is op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij aangehouden. Hij zit nog in voorarrest.

Ruzie

Leerlingen van Het Rhedens die op dinsdagochtend met de bus op het busstation arriveren, vertellen dat de verdachte afkomstig is uit Doesburg en derdejaars leerling is van vmbo-basis. Het slachtoffer is een leerling van praktijkschool De Tender, ook in Dieren, en zou afkomstig zijn uit het dorp Rheden. De jongen die maandag vanuit de bus getuige was van de ruzie die tot de steekpartij leidde, heeft een verslag van de gebeurtenissen opgenomen op zijn mobiele telefoon en verspreid onder leeftijdgenoten.

Hij vertelt in die getuigenis dat hij het groepje van drie bij elkaar zag staan bij de bushalte. Een van de jongens had ruzie met het meisje. De andere jongen kwam op voor het meisje. De getuige heeft de steekpartij niet gezien. De politie wil niet nader ingaan op de aard van het conflict.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.