Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Steekpartij in Arnhems café: 'Wel gezwaaid met mes, niet gestoken'

ARNHEM - Toegegeven, hij was best opgefokt. En ja, dat mes had hij ook daadwerkelijk even in zijn handen. Maar de 23-jarige Velpenaar heeft absoluut niet gestoken, zo klonk het woensdag in de rechtbank van Arnhem. Justitie verdenkt de man echter van een poging tot doodslag op een 32-jarige Arnhemmer.

In de nacht van 9 december 2017 komt het tot een massale vechtpartij in een café in de Arnhemse buurt Sint Marten. 

Over en weer vallen klappen, een Arnhemmer wordt met een mes in zijn heup gestoken. De dader weet te ontkomen, het slachtoffer wordt ter plekke door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen.

Aan de hand van getuigenverklaringen en videobeelden komt de Velpenaar al snel in beeld als mogelijke dader. Nog diezelfde nacht wordt hij door de politie ter hoogte van het Velperplein aangehouden, samen met een 27-jarige medeverdachte.

'Verdachte vond het mes op toilet'

De man, die de Nederlandse taal niet machtig is, ontkent echter schuld, zo liet zijn raadsman weten: ,,Mijn cliënt heeft het mes gevonden in het toilet van het café. Hij heeft het opgepakt en is er mee naar buiten gelopen. Daardoor kan zijn DNA op het mes zitten. In alle tumult heeft hij met het mes gezwaaid, maar er niet mee gestoken.’’

Getuigenverklaringen die in richting van de verdachte wijzen, zijn volgens de advocaat onbetrouwbaar en vaag: ,,Een dader met een donkere huidskleur en een capuchon op: hoeveel mensen voldoen er wel niet aan zo'n omschrijving? Zoiets kan onmogelijk tegen mijn cliënt worden gebruikt.’’

Omdat nog niet alle onderzoeken zijn afgerond, kwam het niet tot een inhoudelijke behandeling. De strafzaak krijgt eind mei een vervolg.  

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.