Volledig scherm
Dino's WNF © Sterre Vanvenckenray/WNF

Sterre in de race voor WNF-award met bijzondere neushoornfoto

OOSTERBEEK - De 7-jarige Sterre Vanvenckenray uit Oosterbeek maakt kans op een Wereld Natuur Fonds Photo Award. Ze maakte haar foto van drie zwarte neushoorns tijdens een trektocht van zes weken met haar ouders en zusje door Namibië. 


,,Ik heb allerlei dieren gezien in Namibië’’, zegt Sterre. ,,Leeuwen, zebra's, springbokken, jakhalzen en apen. Maar de zwarte neushoorn is een bedreigde diersoort. H
et was dus heel speciaal om er drie samen te zien. Ze waren ook nog eens zo lief en de zon ging net onder.’’ Het was de eerste keer dat ze een eigen camera had. ,,Het was de oude van papa en mama.’’

Het gezin Vanvenckenray woonde vier jaar lang in Zuid-Afrika. Hun vakantie in Namibië was de eerste keer dat ze terug waren sinds hun verhuizing vorig jaar juni naar Oosterbeek.

Bokaal

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) houdt de fotowedstrijd voor de vierde keer. Er zijn dertig foto's genomineerd in drie leeftijdscategorieën. De foto van Sterre dingt mee in de categorieën WNF-Kids Award (van zes tot elf jaar) en de Publieksprijs. Prijswinnaars ontvangen een bokaal en een overnachting in Center Parcs.

Volledig scherm
Sterre Vanvenckenray. © Eigen foto

De jury bestaat uit Kim Feenstra, Humberto Tan, André Kuipers, WNF-expert Christiaan van der Hoeven, Marieke Wiegel van het fotomuseum en de natuurfotografen Frans Lanting en Jasper Doest.

Naast de inzending van Sterre zijn er nog twee Gelderse kanshebbers. De foto's van de 12-jarige Yara Kloos uit Apeldoorn en de 16-jarige Coral Reyneveld uit Gorssel maken kans op de WNF-Young Talent Award (van 12 tot 18 jaar).

Er kan voor de Publieksprijs worden gestemd op de website 
photoaward.wnf.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.