Voormalige Paasberg.
Volledig scherm
Voormalige Paasberg. © Erik van 't Hullenaar

Stichting Onderdak verrast gemeente Arnhem met plan voor Paasberg

ARNHEM - De snelheid waarmee de stichting Onderdak cliënten plaatst in het voormalige verzorgingshuis De Paasberg heeft de gemeente Arnhem verrast. Terwijl er al zes cliënten wonen, bespreekt gemeente pas deze week de plannen van Onderdak. 

20 reacties

 • George de Bruijn

  4 jaar geleden
  Ik heb 25 jaar op de Paasberglaan gewoond en heb daar 4 kinderen grootgebracht. Een uitermate prettige woonomgeving. Avontuurlijk ook met het hondenbos. Kuilen graven, huttenbouwen.Alles kon en niemand hoefde zich zorgen te maken over veiligheid. Dat gaat veranderen nu. Het hondenbos zal een dealerlocatie worden met vele vluchtwegen.Het gevoel van veiligheid zal drastisch afnemen. Eeuwig zonde.Stop met alle middelen (Bv Het Bestuur van de stichting persoonlijk aansprakelijk stellen voor de derving van woongenot en een daling van de huizenprijzen) de komst van Tokkiesteate.
 • Jos Arnhem

  4 jaar geleden
  Het doel is niet om die mensen te trainen, dat is helaas al een lang gepasseerd station bij deze moeilijkste groep klanten die Onderdak opvangt. Het is pappen en nathouden en hopen dat het niet heel erg mis gaat. Het bij elkaar zetten van deze doelgroep met 40 tegelijk tussen drie woonwijken in en tegenover een basisschool is een sociaal experiment waarvan de omwonenden geen deel van willen uitmaken. Spelen jouw kinderen in de zandbak voor die flat beste Louis?
 • Louis Rent

  4 jaar geleden
  Jammer, maar begrijpelijke reacties. Ga er vanuit dat er vanuit onwetendheid is gereageerd. Ter info: Er zijn meerdere begeleiders en toezichthouders 24 uur per dag aanwezig in en rondom dit pand. Doel is dat de mensen worden getraind om zelfstandig te kunnen wonen. De volgende stap is hen terug te laten keren in de wijk waar ze vandaan komen. Er wordt actief gekeken naar wat voor een werk deze mensen kunnen gaan doen. Dag besteding wordt verplicht. Men gaat zich actief inzetten voor de wijk om o.a. de leefomgeving schoon te houden. Geef het een kans om te laten slagen.
 • piecexxx

  4 jaar geleden
  EenOptimist, ik zou het prettig vinden als u niet in de we/wij vorm een reactie geeft.Maar in de ik vorm, zulke collega,s heb ik ook en hier een broertje dood aan. Praat of reageer alstublieft vanuit jezelf.
 • DJK

  4 jaar geleden
  Het hoofdkantoor van de stichting (zonder winstbejag?) is gevestigd op het industrieterrein Westervoortse Dijk. Kan die ook niet verhuizen naar De Paasberg? Of andersom: de opvang naar het Industriesterrein?

In samenwerking met indebuurt Arnhem