Volledig scherm
Het voormalige Rembrandt Theater in Arnhem. © Gerard Burgers

Stijgende huizenprijzen gunstig voor Rembrandt Theater

ARNHEM - De kans is groot dat het Rembrandt Theater in Arnhem een appartementengebouw wordt. Met de stijgende huizenprijzen is wonen in de ogen van eigenaar Haig Balian de meest kansrijke nieuwe bestemming van het monument aan het Velperplein.

Dit najaar is meer duidelijk over de toekomst van het pand, hoopt de Amsterdammer. ,,We zijn momenteel in overleg met de gemeente Arnhem over de transformatie.’’ Wethouder Gerrie Elfrink gaf eerder al aan wel iets te zien in een verbouwing tot wooncomplex. ,,En we staan open voor andere ideeën’’, zei hij eind 2016.

Aanleiding voor die uitspraak was destijds de sluiting van Stadsbioscoop Rembrandt. Exploitant Pim Hermeling van September Film moest vorig jaar december na tien maanden concluderen dat zijn filmtheater in de voormalige Pathé-bioscoop niet rendeerde en sloot de deuren. Sindsdien staat het complex leeg.

Opties

Er zijn op dit moment diverse plannen met het gemeentelijke monument uit 1954. ,,Maar er zijn natuurlijk geen honderden opties.’’ Een winkel ziet Balian er niet de deuren openen. ,,Arnhem heeft al genoeg winkelruimte.’’ Een hotel behoort ook tot de mogelijkheden, maar wonen is het meest kansrijk, denkt Balian.

Haalbaar

Die optie werd ook al onderzocht toen Pathé in de herfst van 2015 verhuisde naar het nieuwe megacomplex bij Station Arnhem Centraal, maar werd toen te duur bevonden. Inmiddels is er echter wel het een en ander veranderd, constateert Balian. ,,De crisis is voorbij.’’ Met de stijgende huizenprijzen worden woningen commercieel wél haalbaar, ziet hij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sturing voltooit Europese missie Vitesse
    PREMIUM

    Sturing voltooit Europese missie Vitesse

    UTRECHT - Het is de hoofdbrekens waard geweest. Het risico. Het ingrijpen. Marc van Hintum en Joost de Wit hebben als directie in april het zwaarste en wreedste redmiddel moeten gebruiken om Vitesse uit de dood te laten herrijzen. Maar na een werkelijk zinderende finale van de play-offs blijkt het ontslag van Henk Fraser en de komst van interim-coach Edward Sturing de sleutel tot het succes in Arnhem. De Gelderse club zit op 19 juni bij de UEFA in de pot voor de tweede voorronde van de Europa League. De missie is geslaagd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.