Volledig scherm
Klaas Gubbels met een van zijn koffiekannen. © Erik van 't Hullenaar

Stormloop op kannen van Arnhemse kunstenaar Gubbels

ARNHEM - De veiling van koffiekannen, theepotten en vazen uit het atelier van de internationaal vermaarde Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels wordt wegens succes geprolongeerd. Het is nog niet bekend wanneer de tweede veiling plaatsvindt.

De eerste 300 objecten, waaronder dozen met een reeks kleine potten en kannen, uit het atelier van Gubbels zijn dinsdag razendsnel van de hand gegaan. Alles is verkocht. De 20 kavels hebben in totaal 1.500 euro opgebracht. Kavel 378 (10 oude, geëmailleerde koffiepotten) bracht het meeste op: 320 euro.

'Na aan het hart'

Gubbels was zelf niet aanwezig bij de veiling. Al eerder gaf hij aan dat een te grote opgave te vinden, omdat de objecten hem 'na aan het hart gaan'. In de afgelopen zestig jaar heeft hij zo'n 500 potten, kannen en vazen verzameld op rommelmarkten in Nederland en Frankrijk.

,,Elk voorwerp is voor Gubbels een bron van inspiratie’’, zegt veilingmeester Albert Keddeman van het veilinghuis Derksen aan de Amsterdamseweg in Arnhem. En veel Gubbels-fans willen die objecten graag in huis hebben, heeft hij gemerkt. De veiling van de Gubbels-kavels was amper afgelopen of de zaal stroomde grotendeels leeg. 

Zo'n 40 bieders waren speciaal gekomen voor de objecten uit zijn atelier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.