Volledig scherm
Impressie van het geplande ‘Torentje van Vivare’ in de Arnhemse nieuwbouwwijk Saksen Weimar.

Strijd tegen 'Torentje van Vivare' naar Raad van State

ARNHEM/DEN HAAG - Bewoners van de Arnhemse nieuwbouwwijk Saksen Weimar zetten hun strijd tegen de bouw van een woontoren in de buurt voort tot aan Nederlands hoogste rechtsinstantie. Donderdag buigt de Raad van State zich er over.

Begin 2017 zette de rechter al een streep door het nieuwbouwplan voor het appartementengebouw. De gemeente moest het eerst toetsen aan het zogenoemde beeldkwaliteitsplan voor de wijk en de eigen welstandsnota. Dat liet ruimte voor een herkansing.

Hoger beroep

Om die reden zetten de wijkbewoners de zaak in hoger beroep voort tot aan de Raad van State. De uitspraak van de rechter gaat ze niet ver genoeg. Het zint ze ook niet dat de gemeente Arnhem inmiddels wel heeft voldaan aan de voorwaarden die de rechter eerder stelde.

Groene karakter

Buurtbewoners kwamen in 2015 massaal in verzet tegen de bouw van het woongebouw, met 28 appartementen in zeven bouwlagen. Ze vinden dat het appartementengebouw het groene karakter van de wijk aantast en detoneert bij de monumentale kazernegebouwen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.