Volledig scherm
De Eusebiuskerk in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

't Gilde adopteert luchtboogbeeld van Eusebiuskerk

ARNHEM - ’t Gilde Stadswandelingen Arnhem adopteert een van de luchtboogbeelden van de Eusebiuskerk. Voor de 5.000 euro die 't Gilde doneert, wordt een beeld van een uil gemaakt. Deze komt te staan op een van de luchtbogen van de kerk.

Alle 96 luchtboogbeelden op de Eusebiuskerk moeten vervangen worden. Deze zijn gemaakt en geplaatst tijdens de wederopbouw, maar inmiddels poreus, afgebrokkeld en verweerd. 

Verkocht

De Stichting Eusebius Arnhem heeft al voor 30.000 euro oude luchtboogbeelden verkocht, waarvan zes nieuwe kunnen worden gemaakt. Daarnaast zijn er nu vier beelden geadopteerd. Dat is gebeurd door 't Gilde en door drie bedrijven. ,,Met andere gegadigden zijn we nog in gesprek", vertelt directeur Petra van Stijn van de Eusebiuskerk. 

Kraagsteentjes

Voor 250 per stuk is ook de adoptie van 'kraagsteentjes' mogelijk. 't Gilde betaalt zijn beeld van de extra opbrengsten van de rondleidingen van vorig jaar. In totaal zijn toen bijna 10.000 gasten door Arnhem begeleid, aanzienlijk meer dan in de jaren ervoor.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.