Volledig scherm
De taxi in de Sint Jansbeek in Arnhem. © Arnhems Hart

Taxi glijdt in gloednieuwe Jansbeek in Arnhem

ARNHEM - Een taxichauffeur is vanochtend in de hagelnieuwe Sint Jansbeek in Arnhem gereden. Dat melden bewoners van het Arnhemse stadshart op Facebook. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Mogelijk is de auto vanaf de Weerdjesstraat afgeslagen en de gracht ingereden.

'Het was behoorlijk schrikken vanmorgen voor de taxichauffeur', meldt een getuige. ,,Volgens de chauffeur remde hij en gleed toen door vanaf de Weerdjesstraat. Op de hoek van de Nieuwstraat bleef hij hangen met de achterwielen. Twee sleepwagens zijn bezig om hem eruit te halen.’’

De Jansbeek is de nieuwe stadsgracht in Arnhem. De beek is deze week gevuld met water en wordt op 8 december officieel geopend. 

De Sint Jansbeek is ongeveer 800 meter lang en 50 tot 60 centimeter diep. De beek ontspringt in park Sonsbeek. De stroom gaat onder de singels door naar park Lauwersgracht. Vandaar wordt het water onder de grond geleid naar de Beekstraat. Aan het eind van de Nieuwstraat stort het water in de Rijn. 

Volledig scherm
De taxi in de Sint Jansbeek © Bewonersgroep Arnhems Hart
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.