De rechtbank in Zutphen.
Volledig scherm
De rechtbank in Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Terrorisme-verdachte Vincent T. blijft langer vastzitten

UPDATEDOORNENBURG - Even hadden zijn ouders gehoopt dat ze hun zoon Vincent T. uit Doornenburg weer mee naar huis mochten nemen. Na een schorsing van de niet inhoudelijk rechtszitting was de rechter onverbiddelijk. ,,Sterkte, Vince’’, zei vader Jan toen de verdachte de rechtszaal verliet.

3 reacties

 • Olivier

  2 jaar geleden
  Politie en justitie willen door deze zaak laten zien dat zij niet alleen terroristen van de radicale islam oppakken. Is deze zaak vooral een publiciteitsstunt van politie en justitie? Wordt deze zaak opgeblazen?Er zijn tientallen jihadisten bij wie thuis veel meer verdachte spullen gevonden kunnen worden en die dreigen op het internet. Waarom worden die niet vaker opgepakt?
 • Ruud Andriessen

  2 jaar geleden
  Vincent T? Wat zo'n afkorting allemaal voor verwarring kan stichten. De eerdere Vincent T. vermoordde Joanna Yeates in Bristol en werd tot leveslang veroordeeld. En nu weer Vincent T? Laat de namen maar achterwege omdat de echte namen met een beetje speurwerk vrij vlot kan worden achterhaald.
 • dod

  2 jaar geleden
  Het OM reageert buiten proportioneel. 2 Turkse broers die 500 gr. semtex op het darkweb bestelden en ontvingen werden niet aangeklaagd voor een geweldsmisdrijf met een terroristisch oogmerk. Ze werden later door de rechter vrijgesproken. Hierbij valt een alarmpistool en munitie in het niet, Waarom de bankiers van ING die mogelijk hebben witgewassen voor een terroristische organisatie. Het vertrouwen in het OM wordt voortdurend beschaamd.
 1. Terreurverdachte Vincent T. al maanden gekooid in zwaar bewaakte bajes Vught
  PREMIUM

  Terreurver­dach­te Vincent T. al maanden gekooid in zwaar bewaakte bajes Vught

  DOORNENBURG - Doornenburger Vincent T. is niet gewelddadig, zegt zijn vader Jan. Toch zit de verdachte van het voorbereiden van een terroristische aanslag op moslims al 90 dagen vast in één van de zwaarst bewaakte bajesen van Nederland: Nieuw Vosseveld in Vught. ,,We hebben hem nog niet mogen bezoeken. Twee brieven heeft ie ons geschreven, dat is alles’’, zegt zijn vader Jan verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Arnhem e.o.