Volledig scherm
Bouwen aan de kerstboom. © DG

Bouwers hangen als kerstballen in de kerstboom op Gele Rijdersplein in Arnhem

ARNHEM - De bijna 23 meter hoge kunstzinnige kerstboom die maandag en dinsdag op het Gele Rijdersplein in Arnhem is opgebouwd, trekt veel bekijks. De bouwers hingen als kerstballen in het gevaarte dat in anderhalve dag is opgebouwd uit buizen steigermateriaal. Rond de boom kunnen Arnhemmers vanaf zondag 17 december tien dagen lang tussen 17.00 en 18.00 uur genieten van gratis glühwein, erwtsensoep en oliebollen. 

In eerste instantie dachten passanten dinsdagmiddag dat er een raket binnen de pergola naast de AKU-fontein was neergezet. Pas toen de bouwers de 'zijtakken' hadden gemonteerd, kreeg het bouwwerk het uiterlijk van een kerstboom. 

Lichtshow

Met ingang van zondag, na afloop van de kerstmarkt die in de binnenstad van Arnhem wordt gehouden, zal de boom tien dagen lang het middelpunt van een lichtshow zijn.  Dat gebeurt onder het motto: 'Arnhem Samen'.

 Elke dag wordt de lichtshow om 17.00 uur aangezet door een bekende Arnhemmer. Hij of zij zal een thema toelichten. Vervolgens treedt er een band of muzikant op. Tijdens de kerstdagen komen er mogelijk kerkkoren naar het plein. 

Jeugdronde 

Arnhemmers die het licht in de boom aansteken, zijn onder meer wethouder Ine van Burgsteden en burgemeester Ahmed Marcouch. Namens de vrijwilligers in de stad komt Astrid Elferink van de Eusebiuskerk. De vrijwilligers van deze stichting hebben de groepsprijs voor het vrijwilligerswerk in Arnhem gewonnen.  

Tiny Visser van Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem neemt ook een handeling voor haar rekening. Marcel Legerstee, directeur van jeugdronde Ome Joop's Tour ontsteekt het licht ook een keer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.